08-12-2017

De Metropolitan Opera van New York herneemt van 14 december 2017 tot en met 11 januari 2018 ‘Die lustige Witwe’ van Franz Lehár met Susan Graham in de titelrol. De regie is in handen van Susan Stroman. Sir Thomas Allen keert terug in de rol van ambassadeur Baron Mirko Zeto.

De voorstellingen van 14 en 30 december 2017 wordt op live uitgezonden op Metropolitan Opera Radio op SIRIUS XM Channel 75. De uitvoering van 14 december 2017 zal ook worden gestreamt op de website van de Met www.metopera.org. De matinee van 30 december 2017 zal tevens worden uitgezonden door het Toll Brothers-Metropolitan Opera International Radio Network.

De laatste productie van ‘Die lustige Witwe’ door De Nederlandsche Opera was in het seizoen 1952/1953. Jan van Mantgem voerde de regie en de choreografie was van Albert Mol. Louise de Vries zong Hanna, Johan van der Zalm was Danilo, Chris Reumer vertolkte Camille de Rosillon en Henk Angenent zong Baron Mirko Zeta.

Lees in Broadway World

© Marty Sohl