07-12-2017

Met een applaus van tien minuten en confetti is de première van ‘Andrea Chénier’ in het Teatro all Scala van Milaan op 7 december 2017 beëindigd.

Rozenblaadjes, bloemen en gouden confetti dwarrelden over het podium bij de opening van het nieuwe Scala-seizoen, waar ‘Andrea Chénier’ van Umberto Giordano voor het eerst sinds 32 jaren weer op het operatoneel werd gebracht. Net als destijds was de muzikale leiding in handen van dirigent Riccardo Chailly. Applaus was er vooral voor de sopraan Anna Netrebko, wier echtgenoot Yusif Eyvazov zijn Scala-debuut maakte in de titelrol. De regie was van de Napolitaanse film- en theaterregisseur Mario Martone.

Er waren strenge veiligheidsmaatregelen genomen, maar desondanks bleven prominente politici weg bij de première. Noch president Sergio Mattarella, noch premier Paolo Gentiloni waren bij de opening. De regering werd vertegenwoordigd door cultuurminister Dario Franceschini.

Lees in La Stampa

© Reuters