24-11-2017

Op 20 november 2017 is de Welshe decor- en kostuumontwerper Paul Brown overleden.

Paul Brown werd op 13 mei 1960 in de Weelse plaats Crymych geboren en studeerde bij de costumière Margaret Harris.

Hij was voor gerenommeerde operahuizen werkzaam. Voor het Royal Opera House Covent Garden van Londen ontwierp hij de kostuums en decors voor de opera’s ‘Mitridate, Rè di Ponto’ (1991), ‘King Arthur’ (1995), ‘The Midsummer Marriage’ (1996), ‘I Masnadieri (1998), ‘Falstaff’ (1999) en ‘Tosca’ (2006).

Voor de Metropolitan Opera van New York ontwierp hij de kostuums en decors voor de Met-première van ‘Lady Macbeth of Mtsensk’ van Shostakovich (1994), de Met-première van ‘Moses und Aron’ van Schönberg (1999) en ‘Il Trovatore’ (2000). Voor de Bregenzer Festspiele ontwierp hij de kostuums en het decor voor de ‘Aida’ op het water in 2009/2010.

In 2004 was hij verantwoordelijk voor de kostuums en het decor van ‘Mefistofele’ van Boito bij De Nederlandse Opera.

In het Mariinsky Theater van St. Petersburg tekende hij voor producties van ‘Die Frau ohne Schatten’ en ‘Elektra’. Andere ontwerpen van zijn hand waren onder andere ‘Hippolyte et Aricie’, ‘The Fairy Queen’, ‘Pelléas et Mélisande’, ‘Lulu’, ‘The Turn of the Screw’ en ‘Don Giovanni’ in Glyndebourne, ‘Le Roi Arthus’ en ‘Parsifal’ bij de Opéra de Paris, ‘Die Zauberflöte’ in Salzburg, ‘Tristan und Isolde’ bij de Deutsche Oper Berlin, ‘La Traviata’ en ‘Anna Bolena’ in Verona en ‘Die Zauberflöte’ in het Bolshoi Theater van Moskou.

Paul Brown overleed aan kanker.

Lees in Vorarlberger Nachrichten

© Bregenzer Festspiele