22-11-2017

De opera ‘Girls of the Golden West’ van John Adams heeft op 21 november 2017 zijn wereldpremière beleefd bij de San Francisco Opera.

‘Girls of the Golden West’ werd met wisselende kritieken ontvangen:

a miscalculation of astonishing dimensions
Lees in San Francisco Gate

Eureka! Triumphant new John Adams Gold Rush opera
Lees in The Mercury News

thrills In Act Two, Though Opera As Whole Lacks Cohesion
Lees in Operawire

Na afloop van de wereldpremière ontving John Adams de San Francisco Opera Medal.

Het libretto van ‘Girls of the Golden West’ is geschreven door regisseur Peter Sellars en vertelt het ware verhaal van de pionieren van de Gold Rush in Californië rond 1850. ‘Girls of the Golden West’ is een co-productie met de Dallas Opera en De Nationale Opera.

Sopraan Julia Bullock zingt de rol van Dame Shirley, die meer dan een jaar bij de mijnen woonde en haar ervaringen noteerde tijdens de eerste dagen van de Gold Rush. Bas-bariton Davóne Tines maakt zijn debuut bij de San Francisco Opera als Ned Peters, een Afrikaans-Amerikaanse cowboy en gevluchte slaaf, die zich aangetrokken voelt door de beloften. Tenor Paul Appleby zingt de cruciale rol van Joe Cannon, een eenzame mijnwerker, wiens hunkering naar Josefa Segovia tot een crisis in het kamp leidt. Mezzosopraan J’Nai Bridges portretteert Josefa Segovia die de mijnwerkers entertaint in het Empire Hotel en wiens rol gevormd werd naar de Mexicaanse vrouw die in 1851 werd gelyncht na een ruzie met een mijnwerker.

‘Girls of the Golden West’ zal tot 10 december 2017 acht voorstellingen beleven in het War Memorial Opera House van San Francisco. De toegangsbewijzen zijn $26 en $398.

© Paul Kuroda