21-11-2017

De Amerikaanse componist Jake Heggie en librettist Gene Scheer werken aan hun nieuwe opera ‘Violins of Hope’, die in 2020 in première zal moeten gaan.

Heggie en Scheer werden door de non-profit organisatie Music at Kohl Mansion gevraagd een kameropera te schrijven gebaseerd op het boek ‘Violins of Hope’ van James A. Grymes. Het verhaal gaat over een verzameling strijkinstrumenten, die de concentratiekampen en Joodse getto’s heeft overleefd en door Israëlische ambachtslui werd gerestoreerd. ‘Violins of Hope’ zal worden gecomponeerd voor sopraan, vioolsolo en strijkkwartet en het strijkkwartet zal vier van de violen spelen.

Jake Heggie en Gene Scheer schreven al drie werken voor Music of Remembrance, de organisatie in Seattle die muziekopdrachten over de Holocaust geeft. Deze werken werden door Heggie al gecombineerd in de opera ‘Out of Darkness: Two Remain’.

Lees in San Francisco Chronicle