18-10-2017

Al 85 jaar lang biedt de Osse Opera haar leden en concertbezoekers een gevarieerde zangcultuur aan.

Van betere operettes tot opera’s uit het “ijzeren repertoire”, altijd voor een dankbaar publiek. Dat bleek nog eens tijdens het laatste jubileum galaconcert van de Osse Opera in de Lievekamp voor twee uitverkochte zalen met soms meezingend publiek. ‘Waarom doen jullie dat niet vaker’, was de veel gehoorde vraag.

“De Osse Opera wil maar wat graag aan die vraag voldoen”, vertelt Hans Ruis, voorzitter van het gezelschap, “doch daaraan dient zingend Nederland, en met name de Osse regio actief te participeren. Zoveel mensen hier die van zingen houden, onze concerten bezoeken, maar blijkbaar de stap naar ons koor niet durven wagen, terwijl er toch zoveel prachtige muziek is geschreven. Muziek die mensen van allerlei rang en stand mee neuriën. Kom onder die douche vandaan, zou ik zeggen en zing met ons mee. Wij hebben u veel te bieden”.

“De Osse Opera wil jonge en oudere talenten de mogelijkheid bieden hun stem verder te ontwikkelen”, vervolgt Ruis. “Wij geven stemtechniek, men kan thuis online eigen partijen oefenen en we bieden podiumervaring. Alles onder een professionele muzikale leiding. Er wordt gewerkt aan samenwerking met andere muziekgezelschappen in onze regio, zoals Viva la Musica uit Uden en orkest en talenten van de Muzelinck in Oss. Hun orkest en een talentenensemble presenteren zich tijdens ons kerstconcert op 23 december in de St. Jozefkerk in Oss. Daar kunt u nu nog aan mee doen!”

“De Osse Opera is volop in beweging”, zegt Ruis. “Wij gaan richting ons eeuwfeest en willen een grote club blijven. We nodigen dan ook iedereen uit om eens een tijdje de sfeer te komen proeven en mee te zingen. Dat kan elke woensdagavond in Cultureel Centrum De Binnenstad, aan het Barbaraplein in Oss. Maar waarom niet nu al meedoen tot de kerst, als tijdelijk projectlid?”, vraagt een gedreven voorzitter zich hardop af. Wie meer informatie wil over zingen bij de Osse Opera kan bellen naar 06-51268510 of mailen naar secretaris@osseopera.nl.

Lees in De Sleutel