02-10-2017

Op 2 oktober 2017 is de Franse tenor André Mallabrera overleden.

André Mallabrera werd op 15 juni 1934 in de Algerijnse stad Oran geboren. Hij studeerde zang bij zijn vader José Mallabrera en maakte zijn debuut bij de Opéra-Comique in december 1958 als Almaviva in ‘Il Barbiere di Siviglia’ van Rossini. Hij zong in de Opéra-Comique nog vele rollen van het vaste repertoire, waaronder Vincent in ‘Mireille’, Wilhelm in ‘Mignon’ en Gonzalve in ‘L’Heure Espagnole’.

Hij maakte in 1962 zijn debuut in de Opéra de Paris als Hylas in ‘Les Troyens’ van Berlioz naast Régine Crespin en Guy Chauvet. André Mallabrera was tevens thuis in het operetterepertoire. Zijn stem is door EMI vastgelegd op opnamen van ‘Les Contes d’Hoffmann’ (Nathanaël) en ‘Wether’ (Schmidt) onder leiding van André Cluytens.

Lees in Forum Opéra

© DR