11-05-2017

De Spaanse tenor Plácido Domingo maakte op 19 mei 1967 zijn debuut in de Wiener Staatsoper in de titelrol van ‘Don Carlo’ van Verdi.

Het 50-jarig jubileum van Plácido Domingo in de Wiener Staatsoper wordt gevierd met een tentoonstelling en galaconcert. De Kammersänger trad als tenor en dirigent in zo’n 250 voorstellingen in de Wiener Staatsoper op. In juni 2017 geeft Domingo er zijn roldebuut als Posa in ‘Don Carlo’.

De tentoonstelling in de Gustav Mahler-Saal van de Wiener Staatsoper toont met foto’s, tijddocumenten, kostuums, rekwisieten en filmbeelden een terugblik op een halve eeuw Domingo in de Wiener Staatsoper. De tentoonstelling wordt op 17 mei 2017 om 14.15 uur door de Staatsoperndirektor Dominique Meyer in aanwezigheid van Plácido Domingo geopend en kan tot juni 2017 worden bezocht.

Lees in Wiener Staatsoper