14-11-2016

De Amerikaanse sopraan Kathleen Battle heeft op 13 november 2016 na 22 jaren haar comeback in de Metropolitan Opera van New York gemaakt.

Kathleen Battle zong sinds haar debuut in de Met op 22 december 1977 als de herder in ‘Tannhäuser’ 224 voorstellingen in 14 rollen. Zij liep in 1993 tijdens repetities van het toneel na discussies met dirigent Christian Thielemann over tempi. Vervolgens bedankte zij voor vijf voorstellingen van ‘Der Rosenkavalier’, waarin zij de partij van Sophie zou zingen. Joseph Volpe – destijds de algemeen directeur van de Met – kondigde in februari 1994 aan dat het gezelschap haar contract voor ‘La Fille du Regiment’ had beëindigd, omdat haar acties nadelig waren voor de artistieke samenwerking van de cast.
De 67-jarige Kathleen Battle gaf op 13 november 2016 een recital in de Met. Het programma met de titel ‘Underground Railroad; A Spiritual Journey’ bevatte spirituals en werd begeleid door pianist Joel A. Martin en een koor onder leiding van James Davis Jr. Kathleen Battle kreeg aan het einde van het uitverkochte concert een tumultueuze, staande ovatie.

Lees in The New York Times

© Ken Howard