14-11-2016

Op 11 november 2016 is de Britse bariton Ralph Kohn overleden.

Ralph Kohn werd op 9 december 1927 in Leipzig geboren. In 1933 vluchtte zijn familie naar Amsterdam en gingen bij het uitbreken van de oorlog naar Liverpool. In Engeland vond Kohn uiteindelijk werk op twee verschillende terreinen: als zakenman en winnaar van de Queen’s Export Award voor zijn werk in de farmaceutische industrie en als bariton. Een voorbeeld van zijn vele activiteiten in de kunst was onder andere zijn financiering een project met Bach Cantates door John Eliot Gardiner. Kohn richtte in 1997 de Wigmore Hall International Song Competition op en werd later lid en begunstiger van de Royal Academy of Music. Zijn Kohn Foundation steunde de Bach Cantate Serie van het conservatorium en de jaarlijkse Bach Prize, evenals diverse studiebeurzen voor zangers. Ralph Kohn zelf gaf talrijke recitals en uitvoeringen met orkest en nam 16 CDs op, waarvan vele met pianist Graham Johnson.

Lees in The Telegraph

© Anne Katrin Purkiss