13-10-2016

De Nederlandse bariton David Hollestelle werd op 13 oktober 1916 in Den Helder geboren.

David Hollestelle studeerde zang bij muziekpedagoog Laurens Bogtman en werkte tussen 1947 en 1953 als koorleider en dirigent bij het Groot-Omroepkoor van de Nederlandse Radio Unie. Vanaf 1953 werd hij oratorium-, lied- en concertzanger. Na zijn eerste successen in Nederland trad hij vervolgens ook op in vele Europese landen.

Hollestelle had een uitgebreid repertoire, waarin werken van componisten als Bach, Händel en Mendelssohn de boventoon voerden. Hij zong jarenlang mee in uitvoeringen van de ‘Matthäus-Passion’ en de ‘Johannes-Passion’ van Bach. Zijn stem is vastgelegd op opnamen van onder andere Bach-‘Matthäus-Passion’, Bach-‘Mis in b-klein’, Bach-‘Weihnachtsoratorium’ en Mahler-Achtste Symfonie.

David Hollestelle overleed op 21 april 2001 in Hilversum.

Kijk op YouTube