12-10-2016

Op 12 oktober 2016 is de Russische sopraan Irina Udalova overleden.

Irina Udalova werd in 1949 geboren in de stad Nikolajevsk aan de Amoer in de Russische regio Kraj Chabarovsk. Zij studeerde in 1978 af aan het kunstinstituut van Chisinau en daarna zong zij bij de Staatsopera van Ashgabat.

Vanaf 1985 tot en met 2016 was zij soliste bij het Bolshoi Theater in Moskou. Daar zong zij onder andere de titelrollen in ‘Turandot’ en ‘Madama Butterfly’, Amelia in ‘Un Ballo in Maschera’, Marguerite in ‘Faust’, Leonora in ‘Il Trovatore’, Liza in ‘Schoppenvrouw’, Tatiana en Larina in ‘Jevgeni Onjegin’ en Babulenka in de wereldpremière van de eerste versie van ‘De Speler’ van Prokofiev in 2001 onder leiding van Gennady Rozhdestvensky. Ook met het Bolshoi Theater maakte zij in 1992 een gastoptreden als Yaroslavna in een co-productie van de opera ‘Prins Igor’ van Borodin in het Teatro Carlo Felice van Genua.

Irina Udalova overleed na een langdurig ziekbed in Moskou.

Lees in Federaal Agentschap Nieuws