09-07-2016

Pierre Audi heeft volgens de rechter met een 12-jarig kind een onaanvaardbaar risico genomen. De Nationale Opera dient derhalve een boete van 18.000 euro te betalen.

De Nationale Opera (DNO) gebruikt sinds 1998 in het decor van de opera ‘Siegfried’ van Pierre Audi een brede marmeren balk op drie meter hoogte zonder valbeveiliging. Het gevaarte vond het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid te hoog voor de spelers – waaronder een twaalfjarige jongen – en verwees naar de richtlijnen van het Arbeidsomstandighedenbesluit.

DNO dacht daar echter anders over en eiste bij de rechtbank de boete van 18.000 euro terug. Er zou volgens DNO geen sprake zijn van valgevaar. Maar de rechtbank oordeelde dat er wel degelijk sprake was van een ernstige overtreding, namelijk het niet plaatsen van een hek tegen valgevaar waar dat wel mogelijk was.

Lees in Het Parool

© ANP