09-07-2016

De San Francisco Opera heeft de bariton Lucas Meachem uitgeroepen tot winnaar van de Emerging Stars Competition.

Lucas Meachem werd gekozen tot 2016 Emerging Star of the Year door het publiek, dat online en via social media kon stemmen. De prijs van $10.000 wordt verleend door het Jan Shrem en Maria Manetti Shrem Emerging Stars Fonds.

De Amerikaanse bariton was één van de elf zangers die in het seizoen 2015/2016 met steun van het Jan Shrem en Maria Manetti Shrem Emerging Stars Fonds optrad bij de San Francisco Opera. Meachem is overigens al niet meer zo onervaren. Hij maakte in 2008 zijn debuut aan de Metropolitan Opera van New York in de rol van Majewski in ‘Oorlog en Vrede’, zong in 2009 voor het eerst bij de Royal Opera House Covent Garden van Londen als Aeneas in ‘Dido and Aeneas’ van Purcell, was in 2011 te horen in de titelrol van ‘Don Giovanni’ bij het Glyndebourne Festival, in 2012 in het Concertgebouw van Amsterdam naast Anna Netrebko in ‘Iolanta’ en zong in 2013 in de titelrol van ‘Il Barbiere di Siviglia’ aan de Wiener Staatsoper.

Lees in Broadway World