03-06-2016

De Nederlands-Iraanse sopraan Lilian Farahani en de Nederlands-Turkse bariton Sinan Vural maken op zaterdag 4 en zondag 5 juni 2016 hun opwachting in de wereldopera ‘Majnun & Leyla’ op het Amsterdamse Mercatorplein.

Het liefdesverhaal van ‘Majnun en Leyla’ vertelt het verhaal van de hoofdpersoon Majnun die tot waanzin wordt gedreven door de liefde. Lilian Farahani zingt de rol van Leyla en Sinan Vural is de vader van Majnun. De rol van Majnun wordt vertolkt door de Surinaams-Nederlandse zanger en violist Dwight Breinburg.

Deze Arabische versie van Romeo & Julia kent honderden varianten en vormde de inspiratiebron van vele schrijvers, musici en artiesten door de eeuwen heen. World Opera Lab realiseert nu een intrigerende muziektheaterversie, uitgevoerd door musici, zangers en dansers uit zeer uiteenlopende tradities. Men hoort Turkse traditionele muziek, Indiase raga’s, Europese barokopera en mystieke Arabisch/Andalusische liederen. Westerse operatraditie vloeit naadloos over in Oosters-georiënteerde verhalen, muzikale tradities en rituelen.

Lees in World Opera Lab