30-04-2016

De Nederlandse sopraan Kelly God viert op 30 april 2016 haar verjaardag.

Kelly God studeerde aan het Conservatorium van Maastricht bij Mya Besselink en behaalde in 2001 het einddiploma Solozang. In dat jaar was zij ook finaliste van het Belvédère Zangconcours te Wenen. Hier won zij de Prijs van de stad Giessen, waardoor zij in deze stad haar operadebuut maakte als Micaëla in ‘Carmen’ van Bizet.

Hierna werd zij voor vier jaar gecontracteerd door het operahuis van Erfurt. Haar rollen in Erfurt waren onder andere de titelrollen in ‘Adriana Lecouvreur’ van Cilea, ‘Maria Stuarda’ van Donizetti en ‘Die lustige Witwe’ van Lehár, de Marschallin in ‘Der Rosenkavalier’ van Richard Strauss, Maria in ‘Friedenstag’ van Richard Strauss, Agathe in ‘Der Freischütz’ van Von Weber en Amazily in ‘Fernando Cortez’ van Spontini. Tevens werkte zij in Erfurt mee aan de wereldpremières van ‘Waiting for the Barbarians’ van Philip Glass en ‘Luther’ van de Duitse componist Peter Aderhold.

Sinds 2006 is Kelly God als “jugendlich-dramatische sopraan” verbonden aan het Staatstheater van Hannover. Hier zong zij onder meer de Wagnerrollen van Freia in ‘Das Rheingold’, Sieglinde in ‘Die Walküre’, Gutrune in ‘Götterdämmerung’ en Elisabeth in ‘Tannhäuser’, Gertrud in ‘Hänsel und Gretel’ van Humperdinck, Amelia in ‘Un Ballo in Maschera’ van Verdi, Ellen Orford in ‘Peter Grimes’ van Britten, de Marschallin in ‘Der Rosenkavalier’, Giorgetta in ‘Il Tabarro’ van Puccini, de titelrollen in ‘Tosca’ van Puccini, ‘Jenůfa’ van Janáček en ‘Lady Macbeth von Mzensk’ van Shostakovich, Anna Maurant in ‘Street Scene’ van Kurt Weill, Agathe in ‘Der Freischütz’, Gertraud in ‘Der Traumgörge’ van Zemlinsky.

Bij de Deutsche Oper Berlin maakte Kelly God in 2008 haar debuut als Gertrud in ‘Hänsel und Gretel’. In 2010 zong zij voor het eerst bij de Reisopera als Amelia in ‘Un Ballo in Maschera’ en was zij tevens te horen in de rol van Sieglinde. Aan de l’Opéra Nationale de Paris maakte Kelly God in 2013 haar debuut als Gerhilde in ‘Die Walküre’. Daarnaast gaf zij gastoptredens in Kassel, Gelsenkirchen, Bielefeld en Hagen.

In het komende seizoen zingt Kelly God bij de Staatsoper Hannover onder andere de rol van Senta in ‘Der fliegende Holländer’.

Kijk op YouTube

© Thomas M. Jauk