30-03-2016

Nationaltheater Mannheim neemt twee producties van Holland Opera op het repertoire.

Nationaltheater Mannheim gaat komend seizoen een Duitse productie maken van ‘Romeo en Zeliha’ van Holland Opera. ‘Romeo en Zeliha’ is een productie voor jongeren over de onmogelijke liefde tussen een Nederlandse jongen en een Turks meisje. Componist Fons Merkies schreef de muziek in 2002. Holland Opera speelde de productie in de periode 2002-2005 en een geactualiseerde productie in 2012.

‘Vier Musketiers’ van Holland Opera van componist Oene van Geel naar een libretto en regie van Joke Hoolboom, is op dit moment op tournee door Nederland. Nationaltheater Mannheim heeft de volledige productie van ‘Vier Musketiers’ uitgenodigd als openingsvoorstelling van het festival ‘Happy New Ears’ dat het operahuis organiseert van 20 tot 27 november 2016.

Lees in De Stad Amersfoort

© Ben van Duin