30-03-2016

Op 28 maart 2016 is de operadirecteur en -regisseur Nando Schellen overleden.

Nando Schellen werd op 11 oktober 1934 geboren. Hij was van 1969 tot 1986 zakelijk directeur van De Nederlandse Operastichting en na zijn vertrek bij DNO was hij directeur van de Twentse Schouwburg. Schellen kwam in 1986 naar Enschede om interim directeur van de Twentse Schouwburg te worden als tijdelijk opvolger van Maarten Zweers. Hij heeft de fusie geleid van de Schouwburg en het Muziekcentrum. De “Bouwpastoor” van het Muziekcentrum kreeg tijdens de bouw een benoeming bij het Limburgs orkest.

Vervolgens vestigde hij zich in Amerika, waar hij algemeen en artistiek directeur van de Indianapolis Opera werd. Van 2000 tot 2015 werkte hij als operaregisseur aan de Northern Arizona University in Flagstaff, Amerika. Hij was nauw betrokken bij de ontwikkeling van jonge zangers en richtte daarvoor samen met zijn vrouw, de sopraan Deborah Raymond, het festival ‘Flagstaff in Fidenza’ in Italië op. Voor het district Arizona is ter ere van Schellen een prijs naar hem vernoemd tijdens de Metropolitan Opera National Council.

Nando Schellen overleed in Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona.

Lees in NAU News