24-03-2016

Op 23 maart 2016 is Sir Peter Moore overleden. Hij was een begunstiger en financier van de vocale klassieke muziek in Engeland.

Sir Peter Moore werd op 9 april 1932 in Lancashire geboren. Hij begon zijn sponsoractiviteiten in de jaren vijftig en was een aanmoediger van opera’s in het Engels. Moore financierde meer dan 30 opnamen van opera’s in het Engels voor het label Chandos.

In 1964 richtte hij de Peter Moores Foundation op en steunde daarmee diverse kunstenaars. Hij motiveerde EMI om in de jaren zestig ‘Der Ring des Nibelungen’ van Wagner op te nemen in het Coliseum onder leiding van dirigent Reginald Goodall. De opnamen werden later gekocht door Chandos. Ook sponsorde Moore nog het label Opera Rara. De Peter Moores Foundation financierde verder in 2004 een filmversie van ‘The Magic Flute’ van regisseur Kenneth Branagh.

Lees in The Telegraph

© Eddie Mulholland