24-03-2016

De Nederlandse sopraan Charlotte Margiono werd op 24 maart 1955 in Amsterdam geboren.

Charlotte Margiono studeerde zang aan het Arnhems Conservatorium bij Aafje Heynis en was in 1982 en 1983 lid van de Opera-Studio van De Nederlandsche Operastichting. Zij maakte op 24 maart 1983 bij De Nederlandse Operastichting haar operadebuut als Kate Pinkerton in de opera ‘Madama Butterfly’ van Puccini. Zij werkte op 23 september 1986 mee aan de wereldpremière van de opera ‘Ithaka’ van Otto Ketting. Bij Opera Forum maakte zij in 1986 haar debuut in de titelrol van ‘Manon Lescaut’ van Puccini. Haar internationale doorbraak kwam in 1988 tijdens het muziekfestival van Aix-en-Provence als Vitellia in ‘La Clemenza di Tito’ van Mozart. Bij De Nederlandse Opera zong zij in 1989 de rol van Maria in ‘Simon Boccanegra’ van Verdi, in 1990 Fiodiligi in ‘Così fan tutte’ en in 1993 de rol van de gravin in ‘Le Nozze di Figaro’ van Mozart. Charlotte Margiono werkte mee aan CD-opnamen van onder meer ‘Die Zauberflöte’, ‘La Finta Giardiniera’, ‘Le Nozze di Figaro’, ‘Don Giovanni’, ‘Fidelio’, ‘Der Freischütz’, ‘Die Fledermaus’, ‘Falstaff’ en ‘Die Meistersinger von Nürnberg’. Sinds 2008 is Charlotte Margiono docente aan het Utrechts Conservatorium. Tegenwoordig zingt zij rollen voor mezzosopraan.

Kijk op YouTube

© Alferink Artist Management