05-03-2016

Op 4 maart 2016 is de Spaanse tenor José Ferrero overleden.

José Ferrero werd in 1972 als José López Ferrero geboren in de Spaanse plaats Albacete en studeerde in Valencia bij Ana Luisa Chova. Hij maakte zijn operadebuut in 1997 in Düsseldorf als Don José in ‘Carmen’. Verder zong hij in operahuizen als La Fenice in Venice, Teatro San Carlo in Napels, Teatro Real in Madrid en de Scottish Opera. Andere rollen van zijn repertoire waren Edgardo in ‘Lucia di Lammermoor’, Pinkerton in ‘Madama Butterfly’, Calaf in ‘Turandot’, de titelrol in ‘Parsifal’ en Froh in ‘Das Rheingold’. Belangrijke optredens van Ferrero waren die van Cavaradossi in ‘Tosca’ in de Staatsoper Unter den Linden van Berlijn (seizoen 2012/2013), Siegmund in ‘Die Walküre’ in het Teatro de la Maestranza van Sevilla (2011) en Turiddu in ‘Cavalleria Rusticana’ (2011) in het Gran Teatre del Liceu van Barcelona (2011).

Hij maakte daarnaast deel uit van de barokgroep Capilla Antigua de Chinchilla en nam met de leden drie CDs op voor het label Naxos. José Ferrero overleed aan een hartaanval in zijn woonplaats Chinchilla.

Lees in ABC

© Nieves Sanz