18-02-2016

De bariton Mordechai Ben Shachar werd als Maximilian Enric Stern op 18 februari 1926 in Roemenië geboren.

Mordechai Ben Shachar studeerde zang bij Ely Kurz in Tel Aviv, bij Enzo Mascherini in Zürich en aan de Academy of Vocal Arts in Philadelphia. Hij maakte zijn debuut bij de Israëlische Opera in Tel Aviv in 1951 als Escamillo in ‘Carmen’ en zong bij het gezelschap tot 1982. Tussentijds gasteerde hij in Philadelphia en Zürich. Tot zijn repertoire behoorden onder andere de rollen van Valentin in ‘Faust’ van Gounod, Belcore in ‘L’Elisir d’Amore’ van Donizetti, Figaro in ‘Il Barbiere di Siviglia’ van Rossini, de Grand-Prêtre in ‘Samson et Dalila’ van Saint-Saëns, Alfio in ‘Cavalleria Rusticana’ van Mascagni, Marcello in ‘La Bohème’ en Sharpless in ‘Madama Butterfly’ van Puccini.

Kijk op YouTube