08-12-2015

Op 7 december 2015 is de Duitse dirigent Heinz Fricke overleden.

Heinz Fricke werd op 11 februari 1927 in Halberstadt geboren. Hij studeerde aan de Musikhochschule in Weimar bij onder anderen Hermann Abendroth. Daarna was hij chefdirigent van het Orchester des Mecklenburgischen Staatstheaters in Schwerin als opvolger van Kurt Masur. Tussen 1961 en 1992 was Fricke Generalmusikdirektor van de Staatskapelle Berlin en artistiek leider van de Staatsoper Berlin Unter den Linden. Daar dirigeerde hij zo’n 180 opera’s en won hij diverse Oost-Duitse staatsprijzen. Nog gedurende zijn tijd in Berlijn leidde hij het orkest van de Noorse Opera in Oslo. Daarna was hij tussen 1993 en 2008 muzikaal leider van de Washington National Opera. Heinz Fricke overleed in Berlijn.

Lees in Presse Portal