08-12-2015

Regisseur Alvis Hermanns noemt de redenen waarom hij niet in Hamburg wil werken van private aard.

In een verklaring schrijft Hermanns: “Als vader van zeven kinderen ben ik niet bereid te werken in een mogelijk gevaarlijke stad waar de daders van 9/11 ook vandaan kwamen.”

“De L’Opéra van Parijs is ook een uitstekend doel voor terroristen, maar het antwoord van die theaterleiding was hier afwijzend. Al na een aantal dagen stonden er metaaldetectoren bij alle ingangen. Daar kan men zich aan wennen. Israël is een goed voorbeeld.”

“Duitsland ziet zich als Refugee Welcome Center. Jawel, maar daaraan wil ik niet meewerken! Wij Letten delen het enthousiasme over open EU-grenzen en ongecontroleerde immigratie niet. Vooral in Oost-Europa begrijpen wij deze euforie niet.”

“Niet alle vluchtelingen zijn terroristen, maar alle terroristen zijn vluchtelingen of hun kinderen.”

Lees in NDR

© wildbild