08-12-2015

De Georgische mezzosopraan Nino Surguladze ontvangt op 8 december 2015 de Ordine della Stella d’Italia.

De Ordine della Stella d’Italia werd in 1947 ingesteld door de eerste president van de Italiaanse republiek Enrico De Nicola. Het was een nationale onderscheiding als erkenning van burgerlijke en militaire emigranten of buitenlanders die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de heropbouw van Italië na de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig is de Ordine della Stella d’Italia vooral een prijs voor de ontwikkeling van betrekkingen tussen Italië en andere landen.

Nino Surguladze heeft een belangrijk deel van haar zangcarrière doorgebracht in Italië, waar zij een beurs aan het Teatro alla Scala in Milaan ontving en twee maal in een seizoensopening van de Scala zong.

Lees in Agenda

© Nino Surguladze/Facebook