03-10-2021

De Italiaanse bas-bariton Ruggero Raimondi werd op 3 oktober 1941 in Bologna geboren.

Ruggero Raimondi begon zijn zangstudie bij Ettore Campogalliani en trad op 16-jarige leeftijd toe tot het Conservatorio Giuseppe Verdi in Milaan. Hij vervolgde zijn studie in Rome bij Teresa Pediconi en Maestro Piervenanzi. Na het winnen van een zangconcours in Spoleto, debuteerde hij in die stad als Colline in ‘La Bohème’ van Puccini tijdens het Festival dei Due Mondi. Vervolgens sprong hij in als Procida in ‘I Vespri Siciliani’ van Verdi in het Teatro dell’Opera van Rome en breidde zijn carrière zich uit naar de belangrijke operahuizen in Italië.

Raimondi maakte zijn debuut in de Scala van Milaan als Timur in ‘Turandot’ op 5 mei 1968. Op 30 oktober 1969 zong hij voor het eerst in de Wiener Staatsoper als Jacopo Fiesco in ‘Simon Boccanegra’. Zijn debuut in de Metropolitan Opera van New York was als Silva in ‘Ernani’ op 14 september 1970. Zijn Covent Garden-debuut was als Fiesco in Simon Boccanegra in 1972, zijn debuut aan de Paris Opera was als Procida in 1975 en zijn debuut bij de Salzburger Festspiele was als Il Re in ‘Aida’ in 1980. In 1986 leidde Raimondi voor het eerst een operaproductie met ‘Don Giovanni’ en sindsdien had hij tevens een carrière als operaregisseur met recentelijk nog producties in Luik, Monte-Carlo, Valencia en Bilbao.

Kijk op YouTube