20-12-2017

De Amerikaanse componist en dirigent Leonard Bernstein werd op 25 augustus 1918 geboren. Ter gelegenheid van zijn 100ste geboortejaar organiseert het Internationaal Vocalisten Concours in januari 2018 een ‘IVC-Bernstein Masterclass Week’.

Tijdens ‘IVC-Bernstein Masterclass Week’ staan vocale werken van Leonard Bernstein centraal, zoals zijn musicas ‘West Side Story’ en ‘Wonderful Town’ en de opera’s ‘On the Town’, ‘Trouble in Tahiti’ en ‘Candide’. Gedurende de cursusweek krijgen zangers zowel privé- als groepslessen en worden getraind in zangtechniek, interpretatie en rolpresentaties. De sopraan Roberta Alexander en tenor Bruce Sellers dragen hun kennis en zullen met talentvolle zangers – waaronder IVC-laureaten – werken aan dit interessante repertoire. Dirigent is Ryan Bancroft.

Op woensdag 24 januari 2018 is het publiek welkom tijdens een openbare Masterclass met sessies om 14.00 uur en 19.30 uur in het Theater aan de Parade te ‘s-Hertogenbosch. De cursusweek wordt afgesloten met twee Presentatieconcerten op vrijdag 26 januari 2018 in het Theater aan de Parade en zaterdag 27 januari 2018 om 20.00 uur in het Muziektheater te Amsterdam.

Lees in IVC.nu