19-12-2017

De Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek en de Nederlandse regisseuse Lotte de Beer hebben succes in de drieluik ‘Il Trittico’ van Puccini in de Bayerische Staatsoper van München.

Voor Lotte de Beer is het haar debuut bij de Bayerische Staatsoper. In Nederland was zij reeds verantwoordelijk was voor een afschuwelijke enscenering van ‘Manon‘ voor Opera Zuid, een nog afschuwelijkere enscenering van ‘La Bohème‘ voor het Grachtenfestival en een magieloze ‘Hänsel und Gretel‘ voor DNO. Haar enscenering van ‘Il Trittico’ lijkt echter een succes te zijn.

Eva-Maria Westbroek zingt in München de rol van Giorgetta in ‘Il Tabarro’. Zij zong deze rol al in 2011 in het Royal Opera House Covent Garden van Londen. In München zong zij onder andere eerder dit jaar ‘Jenůfa’ van Janáček en in 2013 de titelrol in ‘Ariadne auf Naxos‘ van Richard Strauss.

Lees in NRC

© Wilfried Hösl