12-12-2017

De bas-bariton Bryn Terfel heeft zijn drie optredens als Scarpia in ‘Tosca’ in de Metropolitan Opera van New York geannuleerd wegens stemklachten. Terfel stond gepland voor de première van de productie op 31 december 2017.

De nieuwe Met-productie van ‘Tosca’ van regisseur David McVicar staat in het teken van annuleringen. Jonas Kaufmann zegde in maart 2017 al af, de sopraan Kristine Opolais en haar echtgenote Andris Nelsons schrapten de productie eveneens van hun programma en Nelsons’ vervanger James Levine werd deze maand door de Met geschorst.

Bryn Terfel is genoodzaakt rust te houden vanwege stemvermoeidheid. Het zou zijn eerste optreden in de Met na vijf jaren zijn geweest. Terfel wordt vervangen door Zeljko Lucic. Sonya Yoncheva zingt Tosca, Vittorio Grigolo vertolkt Cavaradossi en Emmanuel Villaume dirigeert.

Lees in The New York Times

© Sara Krulwich