05-12-2017

Op 30 november 2017 is de Duitse bas Werner Stückmann overleden.

Werner Stückmann werd op 13 augustus 1936 in Dortmund geboren en sloot in 1961 zijn zangstudie aan het conservatorium af. Na engagementen als bas aan de Städtischen Bühnen van Dortmund werkte hij elf jaren in Koblenz. In 1975 werd hij gecontracteerd door het Gärtnerplatztheater van München en bleef 34 jaren daar als solist verbonden.

Tot het repertoire van Stückmann behoorden onder andere de titelrol in ‘Le Nozze di Figaro’, Masetto in ‘Don Giovanni’ van Mozart en Herr Reich in ‘Die lustigen Weiber von Windsor’.

In 1981 werkte Stückmann in de rol van Augusto mee aan de Münchner première van de opera ‘Das Lächeln am Fuße der Leiter’ van Antonio Bibalo. Werner Stückmann werd in 1985 door de Freistaat Bayern tot Kammersänger benoemd.

Lees in Süddeutsche Zeitung