03-12-2017

Al bijna 150 jaren is de Joodse afkomst van Georges Bizet een onderwerp van discussie.

De auteur Gdal Saleski schreef in 1949 over Georges Bizet in zijn boek ‘Famous Musicians of Jewish Origins’. Daarin vertelt hij dat hij ten tijde was zijn werk aan het boek ‘Famous Musicians of a Wandering Race’ (1927) met personen sprak aangaande de Joodse afkomst van Bizet en ontdekte dat Bizets grootouders van moeders kant Spaanse Joden waren.

Tevens onderzocht Saleski documenten over Frans-Joodse componisten en musici. Zo bevat het boek ‘Berühmte Israelitische Männer und Frauen’ van Dr. Adolph Kohut uit 1871 een biografie van Bizet. In de vertaalde edities van het boek uit 1892 staat de biografie van Bizet nog altijd vermeld, terwijl Bizet ten tijde van zijn leven (1838-1875) hiertegen geprotesteerd zou kunnen hebben. Ook in ‘Das Judenthum in der Musik’ van Simon Levy uit 1930 wordt Bizet beschreven als “ein halb-spanisher Jude”.

Lees in The Algemeiner

© YouTube