10-11-2017

Het in 1950 opgerichte Amsterdams Opera Koor zingt op zondagmiddag 17 december 2017 hoogtepunten uit de opera’s ‘Lucia di Lammermoor’ van Gaetano Donizetti en ‘Mosè’ van Gioacchino Rossini in de Effectenbeurszaal van de Beurs van Berlage te Amsterdam.

De solopartijen in deze opera’s worden vertolkt door zes solisten: sopraan Marene Elgershuizen, mezzo-sopraan Leonie van Rheden, tenoren Uroš Petrač en Hans van de Scheur, bariton Bora Balci en bas-bariton Martijn Sanders.

Het ca. zeventig leden tellende Amsterdams Opera Koor heeft een rijke geschiedenis van vele optredens op diverse podia in onze hoofdstad en daarbuiten, samen met uitmuntende solisten en vermaarde dirigenten. Het heeft in de laatste tien jaar zelfs drie complete Verdi-opera’s uitgevoerd in het Koninklijk Concertgebouw.

Koor en solisten worden deze middag aan de concertvleugel begeleid door Hans Schellevis, die al vaker met het Amsterdams Opera Koor heeft samengewerkt.

Het geheel staat onder leiding van Ago Verdonschot, die sinds 2011 als vaste dirigent aan het Amsterdams Opera Koor verbonden is. De presentatie is in handen van Moïse Trustfull.

Het concert duurt ca. 2½ uur, inclusief pauze. Aanvang: 14.00 uur. Zaal open 13.30 uur.

Kaarten à € 28 (jongeren tot 18 jaar € 10) inclusief garderobe, programma en pauzedrankje zijn vanaf 17 oktober te bestellen via http://www.beursvanberlage.com (Agenda) of aan de kassa van de Beurs van Berlage, Damrak 243, 1012 ZJ Amsterdam (dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur).