10-10-2017

De Amerikaanse operaregisseur Yuval Sharon heeft de MacArthur ‘Genius’ Grant 2017 gewonnen.

De stichting van de beurs onderscheidt personen die reeds een staat van dienst hebben en een duidelijke belofte voor de toekomst betekenen. Yuval Sharon werd beloond vanwege zijn werk voor Los Angeles als artistiek directeur van het experimenteel operagezelschap ‘Industry’. Aan de MacArthur ‘Genius’ Grant is een geldbedrag van $625,000 verbonden.

Sharon kreeg in 2013 bekendheid met Industry vanwege de productie “Invisible Cities”, een opera opgevoerd in het spoorwegstation Union Station van Los Angeles. In 2015 produceerde Sharon de opera “Hopscotch”, waarin 24 auto’s in en om Los Angeles reden. Daarna werd hij eerste artist-collaborator in residence van de Los Angeles Philharmonic voor de duur van drie jaren.

In 2018 zal Yuval Sharon tijdens de Bayreuther Festspiele de opera ‘Lohengrin’ van Wagner regisseren.

Lees in Los Angeles Times