09-10-2017

Op 7 oktober 2017 is de Amerikaanse bariton Robert Honeysucker overleden.

Robert E. Honeysucker Jr. werd op 13 januari 1943 in Memphis geboren en studeerde aan het Tougaloo College, de Miami University en de Boston University bij Donna Roll, Mary Davenport, Barbara Stevenson, Mac Morgan, Thomas Holt, George Barron en Areil Lovelace.

Robert Honeysucker zong diverse rollen in opera’s, waaronder de titelrollen in ‘Don Giovanni’ en ‘Rigoletto’, Amonasro in ‘Aida’, Escamilio in ‘Carmen’, Ezio in ‘Attila’, Figaro in ‘Le Nozze di Figaro’, Germont in ‘La Traviata’, Miller in ‘Luisa Miller’, Iago in ‘Otello’ van Verdi, Renato in ‘Un Ballo in Maschera’, Sharpless in ‘Madama Butterfly’ en Porgy in ‘Porgy and Bess’.

Hij trad op bij de Boston Lyric Opera, Connecticut Opera, Delaware Opera, Eugene Opera, Fort Worth Opera, Opera Boston, Opera Company of Boston, Sacramento Opera, Tulsa Opera en Utah Opera. Buitenlandse gastoptredens brachten hem naar Australië, Nieuw Zeeland en Europa.

Honeysucker werkte in 1982 mee aan de Europese première van de opera ‘Icarus’ van Paul Earls tijdens het Brucknerfest in de Oostenrijkse plaats Linz.

Verder trad Honeysucker op onder leiding van dirigenten als Michael Tilson Thomas, Seiji Ozawa en Kurt Masur.

Honeysucker was lid van de groep Videmus en medeoprichter van het Jubilee Trio, dat zelden uitgevoerde Amerikaanse liederen van Afrikaans-Amerikaanse componisten ten gehore bracht. Veel van zijn optredens stonden in het teken van de mensenrechtenbeweging.

Bob Honeysucker werd in 1981 lid van de faculteit zang van het Boston Conservatory en werkte tevens aan de Longy School of Music. Hij overleed aan een hartaanval.

Lees in The Boston Musical Intelligencer