19-09-2017

De Friese tenor Albert Bonnema heeft serieuze plannen om in het kader van LF2018 in november 2018 een opera te produceren in Gorredijk. Mogelijke locatie is het boekenmagazijn van Steven Sterk.

De opera die Bonnema op het oog heeft, is ‘Samson et Delila’ van de Franse componist Camille Saint-Saëns. De locatie bij Steven Sterk is niet nieuw voor Bonnema. Vanaf 2009 organiseerde hij hier drie jaar op rij een klassiek concert. Voor de productie is Bonnema van plan samen te werken met het conservatorium in Groningen. De tenor rekent hierbij met een orkest van circa twintig muzikanten en een koor met zestig zangers. En dan zijn er nog de solisten en andere medewerkers. Per voorstelling is er waarschijnlijk plaats voor 500 bezoekers, Bonnema plant eerst drie voorstellingen. De komende maanden hoopt Bonnema erin te slagen de begroting van de productie rond te krijgen.

Lees in Sa!24