23-08-2017

De opera ‘La Bohème’ van Puccini van Puccini wordt op 1, 2 en 3 september 2017 opgevoerd in ‘De Buitenhof’, een boerderij net ten noorden van het oude Groninger dorp Bedum op het Groninger Hoogeland.

De opvoering betreft een ‘opera op locatie’: de sfeer van een grote schuur met prachtig gebinte wordt uitgebuit in de regie en de plaatsing van het publiek. De regie is in handen van regisseur Sybrand van der Werf, die zijn sporen de afgelopen jaren verdiende bij onder andere Opera Zuid, BarokOpera Amsterdam en Landschapsopera: ‘De Grensmaas’. De muzikale leiding ligt bij de jonge dirigent Pieter Bosma, die bij deze gelegenheid debuteert als operadirigent.

De productie wordt georganiseerd door ‘Opera op het Hoogeland’; deze projectgroep heeft als doel Opera’s als ‘verhalen over het leven’ dichter bij het Groninger publiek te brengen. Zowel orkest als koor is samengesteld uit een mix van professionele musici en gevorderde amateurs, voornamelijk uit het noorden van Nederland. Daarnaast biedt het project veelbelovende solisten een kans om in een uitdagende operaproductie te zingen. De productie wordt gerealiseerd middels een intensieve werkweek. ‘La Bohème’ wordt gesteund door diverse regionale en landelijke cultuurfondsen, alsmede sponsoren. Eerder (2014) produceerde de projectgroep met succes de opera ‘I Pagliacci’ van Leoncavallo.

‘De Buitenhof’ is vanuit Groningen en omstreken goed bereikbaar met fiets, trein, bus, auto, zie voor routes de site www.de-buitenhof.nl Voor het parkeerbeleid: volg parkeerinstructies op de website.

Informatie & online-kaartverkoop, zie: www.de-buitenhof.nl. Toegangsprijs € 25,-; jongeren tot 25 jr € 12,50. NB: het aantal plaatsen is beperkt, dus boek tijdig!

Lees in Groninger Internet Courant