22-08-2017

Een rechtbank in Moskou heeft huisarrest opgelegd aan de gearresteerde prominente Russische regisseur Kirill Serebrennikov. De maatregel geldt tot 19 oktober 2017, meldt persagentschap Tass.

De internationaal bekende regisseur werd op 22 augustus 2017 opgepakt. Justitie beschuldigt hem van verduistering van 68 miljoen roebel (iets minder dan een miljoen euro), die waren bestemd voor een theaterproject. Serebrennikov zou in september 2017 in Stuttgart nog de opera ‘Hänsel und Gretel’ regisseren.

Gedurende de tijd van zijn huisarrest mag Serebrennikov geen theaters bezoeken en ook geen telefoon gebruiken.

Veel Russische kunstenaars hebben het optreden van de justitiële autoriteiten in de zaak bekritiseerd. Serebrennikov, onder meer art-director van het avant-garde Gogol Centre theater in Moskou, ontkent iets verkeerd te hebben gedaan.

Lees in NU.nl

© ANP