10-08-2017

Op 9 augustus 2017 is de Welshe bariton Karl Daymond overleden.

Karl Daymond werd op 29 april 1965 in de Welshe stad Neath geboren en studeerde aan de The National Opera Studio voordat hij ging rondtoeren met de English National Opera en de Welsh National Opera. Hij debuteerde op 3 juli 1992 bij het Gyndebourne Festival als de Second Gondolier in ‘Death in Venice’ van Britten’. Als Charles Blount, Lord Mountjoy in ‘Gloriana’ van Britten maakte hij op 7 februari 1994 zijn debuut in de Royal Opera House Covent Garden van Londen.

Als Baryton Martin in ‘Kopernikus’ (‘Rêves d’un Marco Polo’) van Claude Vivier maakte Daymond op 4 juni 2000 zijn debuut bij De Nederlandse Opera. In 2004 was hij terug in Amsterdam voor de herneming van deze productie. Nog in 2006 zong hij bij DNO de rol van Kilian in ‘After Life’ van Michel van der Aa. Verder trad hij op bij de BBC Proms (1999 en 2002), Opera North, de Minnesota Opera, de Vlaamse Opera en bij de Garsington Opera.

Karl Daymond werkte mee aan de verfilming van ‘Dido and Aeneas’ van Purcell in een regie van Niek Kortekaas (1995, label Kultur) als Aeneas naast Maria Ewing als Dido. Tevens is Daymond in de rol van Sam te bewonderen in de verfilming van Bernstein’s ‘Trouble in Tahiti’ (2001, label OpusArte). Verder zong hij de Second Associate Editor/Chick Clark in de studio-opname van ‘Wonderful Town’ van Bernstein voor EMI onder leiding van Simon Rattle.

Lees in The Forest Review