08-08-2017

De nieuwe kameropera ‘La Vie et Mort d’Érard’ van componist Robin de Raaff zal worden gepresenteerd op zondag 20 augustus 2017 in de Hortus Botanicus van het Groningse Haren.

‘La Vie et Mort d’Érard’ is gebaseerd op het leven van de gerenommeerde familie Érard, Franse muziekinstrumentenbouwers uit de negentiende eeuw. Het libretto van ‘La Vie et Mort d’Érard’ is geschreven door Maarten van Veen en Alphonse Lamartine en gebaseerd op de unieke vondst van een verzameling van tweehonderd brieven van de familie, die vorig jaar werden ontdekt.

De voorstelling begint op het moment dat Camille Érard door het overlijden van haar man plotseling het familiebedrijf alleen moet runnen. In de jaren die volgden nodigde zij beroemde componisten als Liszt en Thalberg uit om concerten te verzorgen in haar salon op Château de la Muette. De opera schetst een zoektocht van een bijzondere vrouw in de dynamische negentiende eeuw.

Sopraan Rianne Wilbers heeft zich na haar conservatoriumstudie verdiept in moderne/hedendaagse klassieke zang. Zij treedt regelmatig op als soliste, haar repertoire strekt zich uit van vroeg-barok tot hedendaags. Ook vormt ze samen met harpiste Beate Loonstra duo Klein Geluk, treedt ze regelmatig op met pianist Toon Bierman en is ze zangeres in ensemble VONK.

Het DoelenEnsemble speelt voornamelijk klassieke muziek uit de 20e en 21e eeuw. In een telkens wisselende samenstelling wordt een breed repertoire gespeeld.

Componist Robin de Raaff groeide op in een zeer muzikale familie waar zowel pop als klassieke muziek deel uitmaakten van het dagelijkse leven. Als kind begon hij met pianospelen, zijn eigen muzikale wereld ontdekte hij via de basgitaar. De overstap naar de fretloze bas voerde hem naar de wereld van de complexe instrumentale muziek en uiteindelijk de jazz. Al op jonge leefijd was de passie voor het componeren groter dan voor het muziek maken. Hij begon met het schrijven van popliedjes maar staat tegenwoordig midden in de traditie van het 20e- en 21e-eeuwse componeren.

Zondag 20 augustus om 14.15 uur

Hortus Botanicus, Kerklaan 34, Haren

Tickets & Info: www.hortusfestival.nl

Concertkaarten 26,50 euro – Early Bird-tarief 24,00 euro (voor de snelle beslissers)

Lees in Groninger Gezinsbode

© Milagro Elstak