27-07-2017

De tenor Jonas Kaufmann krijgt de Echo Klassik voor de “Bestseller van het Jaar”. Zijn CD ‘Dolce Vita’ heeft volgens verkoopcijfers de toppositie behaald. Vorig jaar al won Kaufmann met het album ‘Nessun Dorma; The Puccini Album’ in dezelfde categorie.

Zanger en zangeres van het jaar werden de Amerikaanse mezzosopraan Joyce DiDonato en de Duitse bariton Matthias Goerne. In de categorie Talent van het Jaar wonnen onder anderen de Israëlisch-Amerikaanse dirigent Yoel Gamzou en de Zuid-Afrikaanse sopraan Pretty Yende.

De ECHO Klassik wordt sinds 1994 uitgereikt door de Deutsche Phono-Akademie en het Kulturinstitut des BVMI voor opmerkelijke en succesvolle opnamen van nationale en internationale musici. Dit jaar worden er in totaal 54 prijzen in 22 categorieën uitgereikt en de prijsuitreiking vindt plaats op 29 oktober in de Elbphilharmonie van Hamburg.

Lees in Echo Klassik

© Ole Bader