17-06-2017

De Bredase Opera voert op 23, 24 en 25 juni 2017 om 20.00 uur de opera ‘Le Comte Ory’ van Rossini uit.

‘Le Comte Ory’ wordt gespeeld in het kader van het 750-jarige jubileum van het Begijnhof in Breda. De opera wordt semiscenisch opgevoerd en gesitueerd tegen het natuurlijke decor van de historische bebouwing van het Begijnhof. De toeschouwers vinden hun zitplaats op een kleine tribune, die geplaatst wordt op het bleekveld van het hof.

Rolverdeling:
Le Comte Ory – Jan Willem Schaafsma
La Comtesse Adèle – Maartje Rammeloo
Raimbaud – Martijn Sanders
Isolier – Bram de Pauw
Gouverneur – Willem de Vries
Ragonde – Anita Dur
Alice – Ula Biela
1e Coryphee – Erik Bomers
2e Coryphee – Jan Willem van der Hagen

Het Koor van de Bredase Opera en het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest staan onder leiding van dirigent Lex Wiersma.

De uitvoering op 23 juni is uitsluitend toegankelijk voor genodigden. De uitvoeringen op 24 en 25 juni zijn tegen betaling van entree voor iedere geïnteresseerde toegankelijk.

Kaarten kosten € 15,00 en zijn verkrijgbaar via de VVV (locatie Willemstraat en Grote Markt) of de webshop van de VVV alsmede in de winkel van het Begijnhofmuseum. Per avond zijn slechts 300 kaarten beschikbaar, die verkocht zullen worden op volgorde van aanvraag.

Bij uitvoering in de open lucht is men uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden. In de middag voor de voorstelling wordt vastgesteld of uitvoering verantwoord is. Dit wordt gepubliceerd op de website van het Begijnhof (www.begijnhofbreda.nl). Bij onverhoopte annulering van de voorstelling wordt het entreegeld geretourneerd.

Lees in Bredase Bode

© Henk Ketelaar