16-06-2017

De Amerikaans-Italiaanse sopraan Marina Costa-Jackson is de winnares van de Maria Callas Debut Artist of the Year Award 2017 van de Dallas Opera.

Marina Costa-Jackson werd geboren in Las Vegas en groeide op in Palermo. Zij doorliep de Academy of Vocal Arts in Philadelphia, was winnares van de Metropolitan Opera National Council (2015) en de Licia Albanese-Puccini Foundation International Vocal Competition (2015). Verder won zij de tweede prijs tijdens Operalia in 2016.

Marina Costa-Jackson krijgt de Maria Callas Debut Artist of the Year Award 2017 vanwege haar vertolking van Adalgisa in ‘Norma’ van Bellini bij de Dallas Opera in april en mei 2017.

De Maria Callas Debut Artist of the Year Award wordt door de Dallas Opera sinds het seizoen 1991/1992 uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder anderen Sharon Sweet, Susan Graham, Cecilia Bartoli, Elizabeth Futral, Denyce Graves, Patricia Racette, Christopher Ventris, Catherine Naglestad, James Valenti, Ben Heppner en Joyce DiDonato.

Lees in Broadway World