11-05-2017

Scènes uit de kameropera ‘Dejima; Siebold’s liefde’ zijn te zien op 12 mei 2017 vanaf 20.15 uur in De Tamboer te Hoogeveen.

De basis van de opera ‘Dejima’ is de geschiedenis van de Duitse arts en wetenschapper Philipp Franz Balthasar von Siebold. Als enige kwam hij regelmatig op het vasteland van Japan, omdat hij de Japanners kennis liet maken met de westerse geneeskunst. Daarom verwierf hij privilege na privilege en hij ontmoette zijn grote liefde. Hij werd echter verdacht van spionage en voor drieëndertig jaar verbannen.

Voorafgaand aan het concert geeft componist Rijndert van Woudenberg een toelichting op het verhaal en de muziek. Dit concert is een samenwerking tussen Japanse en Nederlandse musici. De hele opera gaat eind 2018 in Tokyo in première en komt daarna naar Nederland.

Lees in Hoogeveensche Courant

© Jorgen Koopmanschap