21-04-2017

Op 21 april 2017 Italiaans-Sloveense sopraan Ada Sardo overleden.

Ada Sardo werd in 1929 geboren in Triëst en studeerde tussen 1952 en 1957 zang in haar geboorteplaats. Op uitnodiging van de dirigent Jakova Cipcija kwam zij naar de Sloveense stad Maribor en debuteerde daar in de titelrol van ‘Aida’ van Verdi.

Zij vertolkte in het bijzonder rollen van het Italiaanse, romantische repertoire, maar zong ook in Franse, Russische, Tsjechische, Kroatische en Sloveense opera’s. Tot haar ruim dertig rollen behoorden Abigaille in ‘Nabucco’, Leonora in ‘Il Trovatore’ en de titelrollen in ‘Tosca’ en ‘Manon Lescaut’ van Puccini. Gastoptredens gaf zij in Ljubljana, Osijek, Triëst en Novi Sad. Haar laatste optreden was in 1985 in ‘Les Contes d’Hoffmann’ van Offenbach.

Lees in RTV Slo

© Dragiša Modrinjak