02-03-2017

De correspondentie van Stefan Zweig en Richard Strauss is te zien tijdens de nieuwe tentoonstelling ‘Ich gehöre nirgends mehr hin!’ in Salzburg.

De auteur Stefan Zweig schreef het libretto voor de opera ‘Die schweigsame Frau’ van Richard Strauss. De wereldpremière was op 24 juni 1935 in de Semperoper van Dresden, maar de Joodse Zweig was toen al met zijn familie gevlucht naar Londen. Brieven van Strauss en Zweig zijn tussen 3 maart en 28 mei 2017 te zien tijdens de tentoonstelling ‘Ich gehöre nirgends mehr hin! Stefan Zweigs ‘Schachnovelle’ – Eine Geschichte aus dem Exil’ in Salzburg. Andere documenten die te bewonderen zijn, zijn de correspondentie met Sigmund Freud, Zweigs manuscripten voor zijn boek ‘Schachnovelle’ en zijn originele afscheidsbrief voor zijn zelfmoord.

Lees in Der Standard