23-02-2017

Het Gergiev Festival 2017 staat in het teken van de avant-gardekunst uit de periode rond het Revolutiejaar 1917. Van 14 tot en met 17 september 2017 belicht het festival deze periode in de Russische muziek.

De avant-garde betekende veel ruimte voor experimenten in de beeldende kunst, architectuur, literatuur en muziek. Van deze periode heeft het Gergiev Festival dit jaar een beeld. Tijdens het festival staan componisten als Stravinsky, Prokofjev en Sjostakovitsj centraal met werken als ‘Le Sacre du Printemps’ van Stravinsky en ‘Poème de l’Extase’ van Scriabin, maar ook met de balletmuziek ‘De Twaalf’ van Tisjtsjenko en Prokofjevs ‘Oktobercantate’. De verkoop van passe-partouts en dagkaarten voor het festival is inmiddels begonnen. Op 15 mei start de losse kaartverkoop.

Lees in Gergiev Festival