14-02-2017

De Amerikaanse coloratuursopraan Laurel Hurley werd op 14 februari 1927 in Allentown, Pennsylvania, geboren.

Laurel Hurley kreeg in eerste instantie zangles van haar moeder en studeerde daarna aan het Hartford College of Music. In 1952 debuteerde zij bij de New York City Opera als Zerlina in ‘Don Giovanni’. Daar was zij verder succesvol in rollen als Gretel in ‘Hänsel und Gretel’, Violetta in ‘La Traviata’, Sophie in ‘Die Rosenkavalier’, Prinses Ninette in ‘De Liefde voor de Drie Sinaasappelen’ van Prokofiev, Rosalinde in ‘Die Fledermaus’ en Magnolia in de musical ‘Showboat’ van Jerome Kern.

Zij maakte op 8 februari 1955 haar debuut in de Metropolitan Opera van New York als Oscar in ‘Un Ballo in Maschera’ van Verdi. Zij zou gedurende 13 seizoenen – tot en met 1967 – in de Met met 32 rollen in 304 voorstellingen optreden.

Haar coloratuursopraan is vastgelegd in een studio-opname van RCA (‘Les Contes d’Hoffmann’) en in live-opnamen door EJS (‘I Capuleti e i Montecchi’, 1958), door Historical Performances (Papagena in ‘Die Zauberflöte’, 1959) en door Nuova Era (Zerlina in ‘Don Giovanni’).

Kijk op YouTube