21-01-2017

Op 21 januari 2017 is de Hongaarse mezzosopraan Klára Takács overleden.

Klára Takács werd op 24 april 1945 in de Hongaarse plaats Lengyeltóti geboren. Zij studeerde in 1973 af aan de Franz Liszt-Muziekacademie in Boedapest en was in 1979 prijswinnares van het Ferenc Liszt Concours.

Zij maakte op 22 april 1982 haar debuut in de Metropolitan Opera van New York in de rol van Adalgisa in ‘Norma’ van Bellini. Zij zou de partij in de Met in totaal acht maal zingen. Op 22 november 1985 zong zij voor het eerst in de Wiener Staatsoper met de rol van Judit in ‘A Kékszakállu Herceg Vára’ van Bartók. Zij zou deze partij in de Wiener Staatsoper zeven keer vertolken. Verder zong zij in het Weense operahuis de rollen van Romeo in ‘I Capuleti e i Montecchi’ van Bellini, Cherubino in ‘Le Nozze di Figaro’ en Maddalena in ‘Rigoletto’. Verdere gastoptredens brachten haar naar onder andere Carnegie Hall, La Fenice in Venetië, de Salzburger Festspiele, Tokyo en Argentinië.

Lees in VS.hu

Kijk op YouTube