17-01-2017

Op 11 januari 2017 is de Duitse bariton Klaus Bruch in Keulen overleden.

Klaus Bruch werd op 5 januari 1936 in Remscheid geboren en studeerde aan de Musikhochschule van Keulen. In 1964 werd hij aangenomen voor de operastudio van de Oper Köln en trad in 1966 toe het ensemble van het operagezelschap. Zo’n dertig jaren was hij ensemblelid in Keulen en vertolkte rollen van het karakter- en comprimariorepertoire, waaronder Antonio in ‘Le Nozze di Figaro’, Kilian in ‘Der Freischütz’, Konrad Nachtigall in ‘Die Meistersinger von Nürnberg’, de Vader in ‘Hänsel und Gretel’, Morbio in ‘Die schweigsame Frau’, Fra Melitone in ‘La Forza del Destino’, Baron Douphol in ‘La Traviata’, Fléville in ‘Andrea Chénier’, Lo zio Yakusidé in ‘Madama Butterfly’, Lord Cockburn in ‘Fra Diavolo’, Luther in ‘Les Contes d’Hoffmann’, Dancairo in ‘Carmen’, Micha in ‘Die verkaufte Braut, de Das in ‘Het Sluwe Vosje’ en Mirko Zeta in ‘Die lustige Witwe’.

In Keulen werkte Bruch ook mee aan de wereldpremières van de opera’s ‘Hamlet’ van Sándor Szokolay in 1970 en ‘Der Meister und Margarita’ van York Höller in 1991. Met het ensemble van Keulen gasteerde hij onder andere in Schwetzingen. Verder brachten gastoptredens hem naar de Opéra-Comique van Parijs, het festival Maggio Musicale Fiorentino, de Dresdner Festspiele (in ‘Il Signor Bruschino’ van Rossini) en in 1981 als Fiorello in ‘Il Barbiere di Siviglia’ bij Opera Scotland. Ook in 1981 trad Klaus Burch drie maal op in de Wiener Staatsoper als Morbio in ‘Die schweigsame Frau’.

Lees in Wir Trauern

© Opera Nostalgia