15-12-2016

De Georgische bas Paata Burchuladze keert de politiek de rug toe en keert terug in de opera nadat zijn politieke partij in oktober 2016 niet de kiesdrempel haalde.

Paata Burchuladze gaf begin 2015 aan zijn 35-jairge internationale operacarrière te stoppen en zich te wijden aan de politiek. Daarvoor schrapte hij zijn geplande optredens in de Scala, Covent Garden en de Met. Hij richtte in mei 2016 de politieke partij Staat voor Mensen op, waarmee hij wilde deelnemen aan de Georgische parlementsverkiezingen in oktober 2016. In augustus 2016 vormde hij de coalitie Staat voor de Mensen Beweging met drie andere oppositiepartijen. De peilingen voorspelden de partij als derde met 12% van de stemmen, maar de coalitie haalde uiteindelijk de kiesdrempel van 5% niet en kreeg geen zetels in het parlement. Burchuladze heeft nu laten weten zijn operacarrière te hervatten en de politieke partij aan de jongere generatie over te laten.

Lees in Georgia Today